设为首页 - 加入收藏
您的当前位置:知了英语阅读 > 英语考试 > 大学考试 > 正文

2002年四级英语考试最新模拟试题(八)

来源:英语阅读 编辑:英语学习 时间:2017-03-17


Part II Reading Comprehension (35 minutes)

Directions:There are four reading passages in this part. Each passage is followed by some questions. For each question there are four suggested answers marked A,B,C and D. You should choose the One best answer and blacken the corresponding letter on the ANSWER SHEET with a pencil.

Passage 1

Mrs. Lester kept on asking her husband to take her to the ballet. Mr. Lester hates the ballet, but when his employer invited him and his wife, he could not get out of it. As they drove to the theatre that evening, the fog got worse and worse. The traffic slowed down to a walking pace and almost stopped. When they eventually got to the theatre, the ballet was over. Mrs. Lester could not work out how it had taken them so long to get there, even taking the fog into account. The theatre was within walking distance of their house. It took her a long time to get over the disappointment.

A month later, Mrs. Lester found out what had happened. Mr.Lester told a friend of his that he had taken wrong turning on purpose. This friend told his wife, and the wife immediately went around to tell Mrs. Lester. The two women began to plan a revenge. One day, when Mr. Lester was not in, they broke into his study, which he always locked. His hobby was collecting old coins. Mrs. Lester had already worked out how much his collection was worth:$850!They were taking some coins out of the case when they heard a car pull up outside the house. Mrs. Lester quickly switched the light off, and they waited, holding their breath. The front door opened and Mr. Lester came in. They heard him take hisc oat off. He walked towards the study door and opened it. There was no chance for the women to get away without being seen. Mr. Lester switched the light on and was astounded to see his wife standing there with a handful of valuable coins. It took both husband and wife a long time to get over this.

1. Which of the following is correct?
A. Mr. Lester likes to watch ballet.
B. Mrs. Lester likes to watch ballet.
C. Both of them like to watch ballet
D. Neither of them likes to watch ballet.

2. It was quite when they drove to the theatre.
A. rainy
B. stormy
C. cloudy
D. foggy

3. The theater is from Mr. and Mrs. Lester‘s.
A. an hour-driving
B. in the other side of the city
C. very near
D. half an hour of bicycle riding

4. The wife of Mr. Lester‘s friend is a .
A. social worker
B. house cleaner
C. baby sitter
D. gossip

5. How many persons are mentioned in this story?
A. Three
B. Four
C. Five
D. Six.

Passage 2

The motor vehicle has killed and disabled more people in its brief history than any bomb or weapon ever invented. Much of the blood on the street flows essentially from uncivil behavior of drivers who refuse to respect the legal and moral rights of others. So the massacre on the road may be regarded as a social problem.

In fact, the enemies of society on wheels are rather harmless people just ordinary people acting carelessly, you might say. But it is a principle both of law and common morality that carelessness is no excuse when one‘s actions could bring death or damage to others. A minority of the killers go even beyond carelessness to total negligence.

Researchers have estimated that as many as 80 per cent of all automobile accidents can be attributed to the psychological condition of the driver. Emotional upsets can distort drivers‘ reactions, slow their judgement, and blind them to dangers that might otherwise be evident. The experts warn that it is vital for every driver to make a conscious effort to keep one‘s emotions under control.

Yet the irresponsibility that accounts for much of the problem is not confined to drivers. Street walkers regularly violate traffic regulations, they are at fault in most vehicle walker accidents; and many cyclists even believe that they are not subject to the basic rules of the road.

Significant legal advances have been made towards safer driving in the past few years. Safety standards for vehicle have been raised both at the point of manufacture and through periodic road-worthiness inspections. In addition, speed limits have been lowered. Due to these measures, the accident rate has decreased. But the accident experts still worry because there has been little or no improvement in the way drivers behave. The only real and lasting solution, say the experts, is to convince people that driving is a skilled task requiring constant care and concentration. Those who fail to do all these things present a threat to those with whom they share the road.

6. What is the author‘s main purpose in writing the passage?
A. To show that the motor vehicle is a very dangerous invention.
B. To promote understanding between careless drivers and street walkers.
C. To discuss traffic problems and propose possible solutions.
D. To warn drivers of the importance of safe driving.

7. According to the passage, traffic accidents may be regarded as a social problem because .
A. autos have become most destructive to mankind
B. people usually pay little attention to law and morality
C. civilization brings much harm to people
D. the lack of virtue is becoming more severe

8. Why does the author mention the psychological condition of the driver in Paragraph Three?
A. To give an example of the various reasons for road accidents.
B. To show how important it is for drivers to be emotionally healthy.
C. To show some of the inaccurate estimations by researchers.
D. To illustrate the hidden tensions in the course of driving.

9. Who are NOT mentioned as being responsible for the road accidents?
A. Careless bicycle-riders.
B. Mindless people walking in the street.
C. Irresponsible drivers.
D. Irresponsible manufactures of automobiles.

10. Which of the following best reflects the author‘s attitude toward a future without traffic accident problems?
A. Doubtful yet still longing for
B. Happy and rather confident
C. Surprised and very pleased
D. Disappointed and deeply worried

Passage 3

In the early days of nuclear power, the United States made money on it. But today opponents have so complicated its development that no nuclear plants have been ordered or built here in 12 years.

The greatest fear of nuclear power opponents has always been a reactor "meltdown". Today, the chances of a meltdown that would threaten U.S. public health are testing new reactors that rely not on human judgment to shut them down but on the laws of nature. Now General Electric is already building two advanced reactors in Japan. But don‘t expect them even on U.S. shores unless things change in Washington.

The procedure for licensing nuclear power plants is a bad dream. Any time during, or even after, construction, an objection by any group or individual can bring everything to a halt while the matter is investigated or taken to court. Meanwhile, the builder must add nicebutnotnecessary improvements, some of which force him to knock down walls and start over. In every case when a plant has been opposed, the Nuclear Regulation Commission has ultimately granted a license to construct or operate. But the victory often costs so much that the utility ends up abandoning the plant anyway.

A case in point is the Shoreham plant on New York‘s Long Island. Shoreham was a virtual twin to the Millstone plant in Connecticut, both ordered in the mid60s‘. Millstone, complete for $ 101 million, has been generating electricity for two decades. Shoreham, however, was singled out by antinuclear activists who, by sending in endless protests, drove the cost over $ 5 billion and delayed its use for many years.

Shoreham finally won its operation license. But the plant has never produced a watt power. Governor Mario Cuomo, an opponent of a Shoreharn startup, used his power to force New York‘s publicutilities commission to accept the following settlement: the power company could pass the cost of Shoreham along to its consumers only if it agreed not to operate the plant. Today, a perfectly good facility, capable of servicing hundreds of thousands of homes, sits rusting.

11. The author‘s attitude towards the development of nuclear power is .
A. negative
B. neutral
C. positive
D. questioning

12. What has made the procedure for licensing nuclear plants a bad dream?
A. The inefficiency of the Nuclear Regulation Commission.
B. The enormous cost of construction and operation.
C. The length of time it takes to make investigations.
D. The objection of the opponents of nuclear power.

13. It can be inferred from Paragraph 2 that .
A. there are not enough safety measures in the U.S. for running new nuclear power plants
B. it is not technical difficulties that prevent the building of nuclear power plants in the U.S.
C. there are already more nuclear power plants than necessary in the U.S.
D. the American government will not allow Japanese nuclear reactors to be installed in the U.S.

14. Governor Mario Cuomo‘s chief intention in proposing the settlement was to .
A. stop the Shoreham plant from going into operation
B. urge the power company to further increase its power supply
C. permit the Shoreham plant to operate under certain conditions
D. help the power company to solve its financial problems

15. From which sentence of the article can you see the attitude of the author and that of Govenor Mario Cuomo respectively?
A. the 2nd sentence in the frist paragraph, the 3rd sentence in the last paragraph.
B. the last sentence, the last sentence but one
C. the last sentence in para.2, last sentence but one.
D. the last sentence in para 3, the 3rd sentence in the fifth paragraph.

Passage 4

Does a bee know what is going on in its mind when it navigates its way to distant food sources and back to the hive (蜂房), using polarized sunlight and the tiny magnet it carries as a navigational aid? Or is the bee just a machine, unable to do its mathematics and dance its language in any other way? To use Dondald Griffin‘s term, does a bee have "awareness", or to use a phrase I like better, can a bee think and imagine?

There is an experiment for this, or at least an observation, made long ago by Karl von Firsch and more recently confirmed by James Gould in Princeton. Biologists who wish to study such things as bee navigation, language, and behavior in general have to train their bees to fly from the hive to one or another special place. To do this, they begin by placing a source of sugar very close to the hive so that the bees (considered by their trainers to be very dumb beasts) can learn what the game is about. Then, at regular interval, the dish or whatever is moved progressively farther and farther from the hive, in increments (增加量) of about 25 percent at each move. Eventually, the target is being moved 100 feet or more at a jump, very far from the hive. Sooner or later, while this process is going on, the biologist shifting the dish of sugar will find the bees are out there waiting for them, precisely where the next position had been planned. This is an uncomfortable observation to make.

16. The best title for the passage is .
A. Teaching the Bees to Navigate
B. Testing the Awareness of Bees
C. Navigational Techniques of Bees
D. Behaviorists Versus Biologists: A Zoological Debate

17. The word "awareness" in paragraph 1 appears in quotation marks in order to .
A. show the author‘s preference for the term
B. indicate that it is being used humorously
C. acknowledge Donald Griffin‘s previous use of the term
D. point out that it was used differently earlier in the passage

18. In the second paragraph Karl von Frischis mentioned .
A. to introduce his observation on bee behavior
B. to contrast his theories with those of James Gould
C. acknowledge Donald Griffin‘s previous use of the term
D. point out that it was used differently earlier in the passage

19. According to the author, sugar was used in the study .
A. to reward the bees for performing the experiment correctly
B. to train the bees to travel to a particular place
C. to ensure that the bees knew where the hive was
D. to ensure that the bees would obey the orders

20. The result of the experiment explained in the passage seems to indicate that .
A. research using bees is too dangerous to be conducted successfully
B. bees are unable to navigate beyond 100 feet their hive
C. scientists can teach bees to navigate
D. bees are able to perform limited reasoning tasks Part III Vocabulary and Structure (20 minutes) Directions: There are 30 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A., B., C. and D.. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

21. We were for half an hour in the traffic and so we arrived late.
A. kept off
B. held up
C. put back
D. broken down

22. She felt offended at my remarks, but it wasn‘t my to hurt her.
A. implication
B. indication
C. intention
D. invasion

23. When they heard the police siren, the thieves dropped their and fled.
A. limp
B. plunder
C. lid
D. loop

24. It‘s an interesting old document but there are a lot of words I can‘t .
A. pick out
B. fill out
C. make out
D. look out

25. The book looks like an advanced text to me.
A. economic
B. economist
C. economics
D. economical

26. The doctor used strong medicine to the sick child of cold
A. restore
B. cure
C. treat
D. recover

27. When confronted with such questions, my mind goes , and 2 can hardly remember my own birthday.
A. dim
B. blank
C. vain
D. faint

28. One of the famous in the United States was Henry Ford.
A. industrious
B. industries
C. industrilizations
D. industrialists

29. Foreign students find certain structures particularly difficult; , teachers need a reliable source of practice material to put these points across effectively.
A. so that
B. in order that
C. consequently
D. eventually

30. His marked personality changes were by a series of unfortunate events.
A. carried on
B. counted on
C. brought about
D. made up

31. It was mere to act surprised when she knew very well it was going to happen.
A. nonsense
B. foolishness
C. insincerity
D. honesty

32. yesterday, I would have asked him not to do that.
A. Had he come
B. Provided he came
C. If he came
D. Has he come

33. Tom was so obviously sorry for his mistake that we him.
A. forgave
B. pardoned
C. excused
D. forgot

34. His watch . I‘ll go and call him.
A. must be stopped
B. was to be stopped
C. stopped
D. must have stopped

35. They voted to the office of second vice president.
A. decorate
B. create
C. improve
D. abolish

36. They lost their way, delayed them considerably.
A. as
B. which
C. for
D. that

37. Today too many young people are on their parents.
A. dependent
B. relative
C. missed
D. worthwhile

38. My son is being extremely smoke, would you mind smoking outside?
A. sensitive of
B. sensitive to
C. sensible of
D. sensible to

39. She has such a bad cold that she lost all of smell.
A. sensitivity
B. means
C. sense
D. power

40. As a result of his work with Loins Armstrong in the late 1920‘s, Earl Hines has been called the father of modern jazz piano.
A. professional
B. excellent
C. diligent
D. pioneering

41. In his speech he the importance of education by giving full details of the most serious problems caused by the educational system.
A. talked about
B. reported on
C. dealt with
D. dwelt on

42. I don‘t want to get the quarrel between Tom and Mary.
A. in touch with
B. combined with
C. involved in
D. engaged in

43. He is wondering a doctor.
A. whether or not to see
B. whether to see or not
C. if or not to see
D. if to see or not

44. The man escaped by a security guard.
A. pretending to be
B. imitating
C. disguising himself as
D. duplicating

45. With its expensive furniture, my friend‘s new room looks very .
A. luxury
B. luxuriant
C. luxurious
D. luxuriated

46. we would have got back home long ago.
A. But for the fog
B. Only for the fog
C. If for the fog
D. Not for the fog

47. Don‘t worry any more, your daughter now is safely a nurse.
A. in charge of
B. in the charge of
C. charges
D. takes charge of

48. measure matter we must have units of weight, volume and length.
A. In order
B. In order to
C. So as
D. So as to

49. When Jane won the prize, I her on her success.
A. congratulated
B. appreciated
C. approved
D. remarked

50. In early New England, were required to live with families.
A. schoolteachers
B. college students
C. bachelors
D. ministers

Part IV Cloze (15 minutes)
Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A., B., C. and D.. You should choose the ONE that best fits into the passage.

Today the world‘s economy is going through two great changes, both bigger than an Asian financial crisis here or a European monetary union there.

The first change is that a lot of industrial 51 is moving from the United States, Western Europe and Japan to 52 countries in Latin America, South-East Asia and Eastern Europe. In 1950, the United States alone 53 for more than half of the world‘s economy output. In 1990, its 54 was down to a quarter. By 1990, 40% of IBM‘s employees were non-Americans; Whirlpool, America‘s leading 55 of domestic appliances, cut its American labor force 56 10%. Quite soon now, many big western companies will have more 57 (and customers) in poor countries than in rich 58 .

The second great change is 59 , in the rich countries of the OECD, the balance of economic activity is 60 from manufacturing to 61 . In the United States and Britain, the 62 of workers in manufacturing has 63 since 1900 from around 40% to barely half that. 64 in Germany and Japan, which rebuilt so many 65 after 1945, manufacturing‘s share of jobs is now below 30%. The effect of the 66 is increased 67 manufacturing moves from rich countries to the developing ones, 68 cheap labor 69 them a sharp advantage in many of the 70 tasks required by mass production. ,

51.
A. product
B. production
C. products
D. productivity

52.
A. other
B. small
C. capitalistic
D. developing

53.
A. accounted
B. occupied
C. played
D. shared

54.
A. output
B. development
C. share
D. economy

55.
A. state
B. consumer
C. representative
D. supplier

56.
A. by
B. at
C. through
D. in

57.
A. products
B. market
C. employees
D. changes

58.
A. one
B. ones
C. times
D. time

59.
A. what
B. like
C. that
D. how

60.
A. ranging
B. varying
C. swinging
D. getting

61.
A. producing
B. products
C. servicing
D. services

62.
A. proportion
B. number
C. quantity
D. group

63.
A. changed
B. gone
C. applied
D. shrunk

64.
A. Furthermore
B. Even
C. Therefore
D. Hence

65.
A. armies
B. weapons
C. factories
D. countries

66.
A. question
B. manufacturing
C. shift
D. rebuilding

67.
A. with
B. as
C. given
D. if

68.
A. while
B. whose
C. who‘s
D. which

69.
A. give
B. is giving
C. gives
D. gave

70.
A. repetitive
B. various
C. creative
D. enormous


答案:

1.分析与解答:认真阅读第1段第1-2句话。keep on doing...继续,不停地……。第2句描写Mr. Lester对芭蕾舞的态度,作者用了“hate”这个词,故选B。

2.分析与解答:第1段第4行有这句话“...,the fog got worse and worse."因此答案选D。
 
3.分析与解答:第1段倒数第3行“...within walking distance of their house."意思是“...very neat from their house."

4.分析与解答:从第2段开头几句可以看出是Mr. Lester朋友的夫人告诉Mrs. Lester 没有看上芭蕾的真正原因,该夫人还帮助Mrs. Lester 策划并参与报复Mrs. Lester的行动,因此可以看出该夫人的确是一个好管闲事的长舌妇,故答案为D。

5.分析与解答:文中提到了Mrs. Lester, Mr. Lester和Mr. Lester的朋友及妻子共4个人。
6.分析与解答:原文para1点出主题,故选D。

7.分析与解答:原文Para1,line3“...who refuse to respect the legal and moral rights of others.”故选D。

8.分析与解答:Para3,line1 “80 per cent of all automobile accidents...”,故选B。

9.分析与解答:原文提到“worried”,故选项B、的C错,原文未提Disappointed,故选项D也是错的,只有选项A最恰当。

10.分析与解答:原文提到“worried”,故选项B、的C错,原文未提Disappointed,故选项D也是错的,只有选项A最恰当。

11.分析与解答:应选C项。见文章末句。Today,a perfectly good facility...,sits rusting.

12.分析与解答:应选D项。见Para 3。Any time...句。

13.分析与解答:应选B项。见Today...句,文中说了,检验是否对公众健康有危胁的不是靠人的判断而是靠自然法则。

14.分析与解答:应选A项。见Para 5。the following settlement...句。

15.分析与解答:应选B项。见Para 5。

16.分析与解答:据Para1,line4“does a bee have awareness”,首先提出问题,然后陈述,故选B。

17.分析与解答:据Para1,line3 “To use Dondald Criffin‘s term”,故选C。

18.分析与解答:原文Para2,line2 “...as be navigation, language, and behavior ...”故选A)。

19.分析与解答:原文Para2,line3 “...to train their bee to fly from the hive to one or another special place,”故选B。

20.分析与解答:原文Para2,line4 “...by placing a source of sugar...”,故选D。

21.分析与解答:kept off 不接近,避开,held up 阻滞,使停止;put back 推迟,后退,broken down 破坏,分解。据文意,选B。

22.分析与解答:intention意图,意向,目的;invasion侵略,侵犯;implication含义,暗示;indication指示,指出,暗示。选C。

23.分析与解答:Limp 蹒跚, plunder 掠夺物,赃物,lid盖, loop 圈,环。据文意,选B。

24.分析与解答:make out 辩认,理解,起草(文件);pick out 挑选,选拔;fill out 使膨胀、的长胖;look out 向外看,注意。选C。

25.分析与解答:据文意选C,专业名词作定语。

26.分析与解答:restore 复辟,cure 治愈,treat 治疗,recover 复原。据文意应为治愈,故选B。

27.分析与解答:dim模糊,blank空白的, vain 徒劳的,faint微弱的,据文意,选B。

28.分析与解答:Henry Ford 是一人名,故选D。

29.分析与解答:这里需要副词,据文意选C,意为因而,所以。

30.分析与解答:bring about 造成,导致;make up 弥补,修理;carry on 续下去,处理; count on 依靠,指望,故选C。

31.分析与解答:nonsense 废话,foolishness 愚蠢,insincerity 虚假,伪善,honesty诚实,据文意选C。

32.分析与解答:该句是与过去事实相反的虚拟条件句。从句省掉if后,把助动词had提到主语be前面,相当于If he had come...,故选A。

33.分析与解答:forgive饶恕他人的无礼;pardon饶恕错误;excuse指饶恕小过错;根据句意应选A。

34.分析与解答:must+have+过去分词表示对已发生的事的推测,意思相当于汉语的“准是……”、的“一定是……”。另外,这种推测还可用may+have+过去分词,will+have+过去分词来表示,但是语气不像must+have+过去分词那么肯定,意思相当于汉语的“或许……”、的“可能……”。

35.分析与解答:A decorate表示装饰;B create 创造;C improve 改进;D abolish 废除。根据全句意思应选D。

36.分析与解答:引导非限定性定语从句不能用that。当从句的谓语动词是及物动词时,as和which虽都能帮主语和宾语,但有区别。从句的谓语动词如果是主动语态,则通常用which作主语;如果是被动语态,则多用as作主语。如:School will break up next month,as has been said.据说,学校下月停课放假。选B。

37.分析与解答:be dependent on(upon)依赖,依靠;relative比较的,相对的,relative to关于。选A。

38.分析与解答:Sensitive to 敏感的,易受伤害的,故选B。

39.分析与解答:Sensitivity 灵敏,means意思, sense感觉, Power能量,据文意,选C。

40.分析与解答:Professional 专业的,excellent 卓越的,diligent 勤奋的,pioneering先驱的,故选D。

41.分析与解答:dwelt on 详细讲述,故选D。

42.分析与解答:involved in 陷入(麻烦等),故选C。

43.分析与解答:whether...or...,是……,还是……,选择的内容要一致,故选A。

44.分析与解答:Pretending to be假装是,imaitating模仿,disguising himself as 把自己伪装做……,duplicating复制。故选C最恰当。

45.分析与解答:据文意选adj。豪华的,故为C。

46.分析与解答:主句为虚拟语气,故选A。but for引导的短语,意为“要不是”。

47.分析与解答:in charge of 负责,显然不合句意。in the charge of,由……照管,符合句意,故选B。

48.分析与解答:in order to 为了……,选B最符合句意。

49.分析与解答:congratulate sb on...祝贺某人……;appreciate欣赏;approve赞成,同意,经常跟of;remark谈论、的评论、的注意,故选A。

50.分析与解答:A schoolteachers 老师;B college students 大学生;C bachelors 单身汉;D ministers 部长。全句意思是:在新英格兰早期时候,单身汉被要求和家里人一起住。故选C。

51.分析与解答:Production 生产,不可数名词,选其最恰当。

52.分析与解答:developing countries 发展中国家,符合上、的下文意。

53.分析与解答:accounted for习语,(产量)占……

54.分析与解答:此题选A。可由上一句"...half of the world‘s economy output"推出。
 
55.分析与解答:据上文,这里显然应选Supplier供应厂商。
 
56.分析与解答:据上文,这里应为“消减……到……”,故选A。

57.分析与解答:此题选C。根据上下文提到是裁员这个问题普遍。

58.分析与解答:选B。ones复数代指其他的国家。

59.分析与解答:选C that 引导表语从句。

60.分析与解答:选C.swinging 指转向,即从……转到……。

61.分析与解答:对应制造类的应是服务业,即servicing。

62.分析与解答:从40%到half可得知此处指的是所占比例,所以选A。

63.分析与解答:Shrink意为缩减,据上文应选D。

64.分析与解答:据上、的下文,这里有一个让步之意,故选even,意为“即使”。

65.分析与解答:文中一直在谈及manufacturing,故选factory。

66.分析与解答:Shift,名词,转变,转换,总结文中开始提到的change,故选C。
 
67.分析与解答:with表示伴随。

68.分析与解答:Whose 关系代词在句中作定语,代表developing ones‘,引导定语从句。

69.分析与解答:文中用的是一般现在时,所以用gives。

70.分析与解答:文章末尾的mass production可知表示的是各种任务。所以用various.


 

Copyright © 2008-2020 知了英语学习网 版权所有 湘ICP备17007075-4号

Top